Elektroterapi

Elektroterapi

Hvad er elektroterapi?

Elektroterapi har været meget udbredt i både menneskelig sport og medicin område i flere årtier. Ikke kun til behandling af skader, men også for at optimere ydeevnen. Elektroterapi kan bruges både som primære behandlingsform, eller som en del af en behandling.

Elektroterapi er videnskabelig bevist, og en yderst effektiv behandling til optimering af nerver, muskler, bindevæv og blodcirkulation. Der sendes elektriske impulser igennem hesten hud, og aktivere hermed dens nerver og muskler. Det er ikke smertefuld for hesten, men føles mere som en dybvævs/bindevævs- massage. Det elektriske signal som bliver send, efterligner det motorneuronsignal, der normalt sendes af hjernen til musklerne og for dem til at trække sig sammen.

Når der arbejdes med rehabilitering eller forebyggelse af skader, er god muskelfunktionen, styrke og elasticitet nøglen. Uden disse er led, ledbånd og sener i større risiko for skader. Elektroterapi er et meget effektivt værktøj til at løsne stramme muskler. Mange heste har især stramme og ømme muskler i ryg, lænd, gluteus eller halsregionen.  Disse stramme muskler kan få en hest til at føle sig stiv og låst, og få den til at bevæge sig ukorrekt. Når musklerne her løsnes, kan hesten bevæge sig mere fri og korrekt. De fleste heste har også en stærk og en svag side. En mere fri og symmetrisk bevægelse forbedrer ydeevnen, mindske risiko for skader, og gør det lettere at opbygge den korrekte muskulatur gennem træning.

Heste i træning har god effekt af at supplere elektroterapi med den daglige træning, for at optimere muskelfunktionen. Derudover er elektroterapi et rigtig godt redskab når hesten står skadet, for at træne muskulaturen uden at lægge vægt på det skadet område. (ved f.eks. boksro eller seneskade).

 

Elektroterapi kan bruges til at optimere muskler efter intens træning eller stævner, og dermed forbedre restitutionen. Dette gør at hesten kan yde sit optimale dagen efter igen.

 

Hvorfor elektroterapi?

  • Forbedre gangarterne
  • Forbedre springkapaciteten
  • kan mindske halt heder, urytmisk gang (ikke som erstatning af dyrlæge)
  • mindske asymmetri i f.eks. bagpart
  • muskelspændinger kan medføre uregelmæssig gang, og ved hjælp af løsning og aktivering af muskelaktivitet vil medføre en mere rengående takt
  • positiv udvikling af muskulaturen
  • øger restitutionen og blodgennemstrømning
  • frigiver endorfiner


Elektroterapi er en meget effektiv og smertefri behandlingsform. Terapien optimer hestens muskler, nerver og bindevæv. Her får man løsnet musklerne helt nede til de dybe muskellag. Elektroterapien giver smidige heste med optimal muskulatur, og den kan dermed yde sit bedste under ridningen. Velfungerende muskulatur reducere risikoen for skader på både sener og led.

Elektroterapi stimulere nervesignalerne til musklen, så nerven kan kommunikere uden forhindringer til musklen. Elektroterapi er smertefrit, og de fleste heste nyder terapien fra allerede første gang. Behandlingen er naturlig for kroppen, da impulserne er tilsvarende kroppens egne signaler.

Jeg bruger NMES (Neuromuscular Electric stimulation) metoden via Compex SP 2.0 apparatet. 

Ganganalyse Hesteterapeut Palpation

Kontakt mig


Har du spørgsmål eller anden henvendelse, er du velkommen til at kontakte mig