Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi

Hvad er Kranio Sakral Terapi?


Ved Kranio sakral terapi påvirker jeg fortrinsvis kranieknoglerne, samt korsbenet. Jeg arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden. Disse meget blide påvirkninger er rigtig gode til sensitive heste, som let stresser op ved hårdere tryk. Kranio sakral terapi kan bruges over alt på kroppen og har også en afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd.


Kranio Sakral Terapi er således en blid, dybdegående afbalanceringteknik som jeg som udgangspunkt altid vil starte med. Den er udover at få kranieknoglerne til at sidde korrekt i forhold til hinanden en super effetiv måde til at få musklerne til at afspænde, og skabe bevægelse i bækken og rygsøjlen.

Lidt teori bag kranio sakral terapi:

Udspringer fra osteopatisk filosofi og blev første gang beskrevet af W.Sutherland omkring 1920. Der er efterfølgende blevet forsket en del i det siden, med meget effektive resultater.

Der findes et såkaldt Kranio Sakral System som består af: kraniet inkl. alle kranieknogler, hele rygsøjlen inkl. korsbenet, membranerne omkring hjerne og rygmarv, cerebrospinalvæsken og det centrale nervesystem. Dette system bevæger sig gennem hele livet i en rytmisk bevægelse som kaldes KS pulsen. Der produceres spinalvæske i hjernen og det er denne væske, der er ansvarlig for bevægelsen. Væsken flyder fra kraniet og ned til korsbenet og tilbage igen.  Det er dette System som kan være i ubalance, og jeg kan så via lette tryk (maks 5 gram) aktivere flowet igen, og således f.eks. løsne musklen. Med blide, præcise teknikker påvirkes hestens kranio sakrale system og afbalancere hjernehinder og cerebrospinalvæsken (den væske, der støtter og beskytter central nervesystemet).

Ganganalyse Hesteterapeut Palpation

Kontakt mig


Har du spørgsmål eller anden henvendelse, er du velkommen til at kontakte mig