Supplerende redskaber

Supplerende Redskaber

Propriotæning

Propriotræning er træning af koordination, balance og stabilisering af de små muskler og sener omkring leddene. Man stræber efter at 80 % af ledstabiliteten skal komme fra de omkringliggende muskler og dertilhørende sener. Her trænes samtidlig hestens syn, med henblik på at få en mere præcis opfattelse af former og det omkringliggende miljø.

Proprioreseptorene som sidder i hesten hove trænes med forskellige underlag. f.eks. forskellige madrasser, skovbunden, stranden, forskellige typer ridebane bunde, mudder, bomarbejde (forskellige slags bomme - bløde og hårde).


Genoptræning efter skade

Jeg kan hjælpe med at lave en genoptræningsplan når din hest har stået stille i en længere periode. Via afbalancering kan jeg løbende følge op på om hestens krop følger med.


Sadler + underlag

Jeg kan ikke tilpasse en sadle så den ligger korrekt, men jeg kan tjekke sadlen om den laver forkerte tryk på rygmuskulaturen og skulder friheden. Jeg vil efterfølgende henvise til en saddelmager.


Bid og Bidtilpasning

Det er vigtigt at biddet passer lige netop til din hestes mund, så du får det optimale ud af din riddetur. Mundhulen er forskellig fra hest til hest, så det er derfor også vigtigt at biddets tykkelse tjekkes og ikke kun længden. Et tykt bid er ikke umiddelbart det blødeste bid, hvis ikke der er plads til det i din hestes mund.

Hvis jeg kan se at biddet kan have en sammenhæng med eventuelle ubalancer, kan jeg hjælpe dig med at tjekke dit bid, og finde frem til hvad du eventuel kunne ændre.   


Ernæring + ernæringsrelaterede sygdomme

Jeg har et godkendt kursus indenfor ernæring af hesten. Dette giver mig en bedre viden om hvad din hest eventuel kunne have godt af at få at spise. Så jeg kan rådgive dig om at få den optimale forderplan til din hest. (Jeg har ikke et foderplans pogram)


Førstehjælp til hest

Jeg har haft kursus ved en dyrlæge hvor vi gennemgik førstehjælp og sygdomslære til hesten. Men det er kun et kendskab, så jeg kan ikke diagnostisere din hest. Ved mistanke om en eventuel sygdom vil jeg anbefale dig at konkakte en dyrlæge.

Ganganalyse Hesteterapeut Palpation

Kontakt mig


Har du spørgsmål eller anden henvendelse, er du velkommen til at kontakte mig